Fisker gennem 41 år: “Sælerne har overtaget fiskeriet i Østersøen!”

Henning Finne. Privatfoto
Henning Finne. Privatfoto

Henning Finne har været fisker på Bornholm i 41 år og han fortsatte gerne til det var tid til at gå på pension. Men han mener, at en stor bestand af gråsæler gør det umuligt at være fisker på Bornholm, så nu er båden gjort klar til ophugning, og han har fundet et lønmodtagerjob.

Publisert Sist oppdatert

Det frie liv, det at være herre i eget hus, at kunne planlægge og gøre, som man vil! Det er nogle af de ting, som 56-årige Henning Finne fra Hasle på Bornholm sætter pris på ved at være erhvervsfisker med egen båd, og stod det til ham, fortsatte han gerne som fisker på Bornholm til pensionen kaldte, for fiskeri har altid været en vigtig del af hans liv.

“Jeg har fisket, siden jeg kunne gå. Allerede som dreng fik jeg en jolle, som jeg dog ikke måtte sejle ud i alene, så når far ikke kunne komme med ud, inviterede jeg mine bedsteforældre med, for jeg VILLE bare på havet allerede dengang,” fortæller Henning Finne, som har haft fiskeri som erhverv, siden han i 1981 som 15-årig gik ud af skolen.

Og allerhelst ville Finne, at hele den erhvervsaktive karriere blev som fisker, men sidste år skete der noget, som skulle vise sig at få stor betydning for ham og de øvrige bornholmske fiskere.

“Vores kvoter på laks og torsk blev skåret så kraftigt ned, at man simpelthen ikke længere kan leve af at være fisker på Bornholm,” siger en frustreret Henning Finne, som kunne konstatere, at hverken kvoterne for 2022 eller 2023 gav noget håb om igen at kunne gøre fiskeriet til en levevej.

Han har derfor truffet en beslutning – båden skal sendes til ophugning sammen med langt størstedelen af de fiskerbåde, der er tilbage på Bornholm.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS