Efter kritik: Nu er nye redningsbåde på vej til nordjyske fiskere

SAR-fartøjet Lars Kruse fra Skagen er blandt Danmarks 13 redningsfartøjer. Foto: Skagen Redningsstation
SAR-fartøjet Lars Kruse fra Skagen er blandt Danmarks 13 redningsfartøjer.

Nye og moderne redningsfartøjer er ifølge Forsvarsministeriet nu på vej til Hirtshals og Skagen.

Publisert

I løbet af de kommende otte år vil flåden af redningsfartøjer i Hirtshals og Skagen blive opdateret til nyere og mere moderne skibe, og allerede i indeværende år tilgår de første fartøjer Kystredningstjenesten.

Det oplyser Forsvarsministeriet til den regionale TV-station, TV2 Nord, efter tidligere på måneden at have modtaget voldsom kritik for manglende redningsfartøjer på den nordvestjyske kyst.

Her oplevede de lokale redningsstationer nemlig at stå i en situation, hvor begge de to normale redningsfartøjer Margrethe Gaardbo og Lars Kruse var ude af drift, hvorfor der slet ikke var nogen redningsfartøjer tilgængelige i hverken Hirtshals eller Skagen.

Men selvom der altså nu langt om længe er nyere fartøjer på vej, så er ventetiden langt fra holdbar. For hvis man igen står i en situation, hvor de normale redningsbåde er på værft eller af anden grund ikke kan bruges, så står man altså helt uden muligheder for at hjælpe i en nødssituation.

“Det kan ikke være rigtigt, at man skal gå og spekulere på, hver gang det blæser lidt, eller der er møgtåget, så er der fare for, at der skal ske en ulykke, og vi har ikke noget redningsfartøj, der dur,” siger formanden for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen, til TV2 Nord.

Powered by Labrador CMS