Havvindmølleprojekt i Jammerland Bugt er sendt i offentlig høring

Energistyrelsen og Miljøstyrelsen har igangsætter en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten for havvindmølleprojektet Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark.

Danmark kan snart se frem til en ny kystnær havvindmøllepark i Jammerland Bugt, men før parken kan etableres, så skal projektet og miljøkonsekvensrapporten først i offentlig høring. Derfor har Energistyrelsen og Miljøstyrelsen frem til 30. maj 2024 inviteret borgere, organisationer, myndigheder og andre interessanter til at komme med bemærkninger til materialet til Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark. Det oplyser de to styrelser i en pressemeddelelse.

Havvindmølleparken omfatter etablering af mellem 16 og 21 vindmøller på samlet 240 MW i Jammerland Bugt inden for et område på cirka 31 kvadratkilometer, der ligger 6-8 kilometer fra kysten.

Energistyrelsen godkendte allerede i midten af marts miljøkonsekvensrapporten for projektet, og høringsmaterialet, som altså nu er sendt i høring, består således af Jammerland Bay Nearshore A/S's ansøgning om etableringstilladelse, den godkendte miljøkonsekvensrapport samt et udkast til Energistyrelsens etableringstilladelse.

I forbindelse med den offentlige høring afholder Energistyrelsen, Miljøstyrelsen og bygherren Jammerland Bay Nearshore A/S et borgermøde i Kalundborg Hallerne. Det sker den 25. april.

Powered by Labrador CMS