Kommunalpolitisk debat på maritime virksomheder

Semco Maritime er blandt virksomhederne, der får besøg. Foto: Semco Maritime
Semco Maritime er blandt virksomhederne, der får besøg.

Mandag den 25. oktober og 14 dage frem vil byrådskandidater fra 30 kommuner over hele landet besøge lokale virksomheder i deres kommune sammen med repræsentanter fra Dansk Industri.

Publisert

Målet med DI’s kampagne, hvor de politiske kandidater bliver kørt rundt med busser, er at få sat erhvervslivet på dagsordenen i den kommunale valgkamp, hvor det er emner som ældrepleje, daginstitutioner og anden borgernær velfærd, der traditionelt stjæler billedet.

“Man glemmer alt for tit at nævne, hvor pengene til velfærden kommer fra. Ingen velfærd uden velfungerende konkurrencedygtige lokale virksomheder. Det budskab skal politikerne huske, formidle i valgkampen og kæmpe for i de nye byråd, for vi er hinandens forudsætninger. Kommunerne spiller en meget stor rolle, når det gælder nogle af de største udfordringer, vores virksomheder står over for netop nu, som for eksempel mangel på kvalificerede medarbejdere og hele den grønne omstilling,” siger DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

Samtale fremmer som bekendt forståelsen, og det er hovedformålet med at føre lokale virksomheder sammen med de politikere, der kommer til at tegne politikken i de enkelte kommuner de næste fire år.

Udgangspunktet for de mange debatter er de konkrete udfordringer for erhvervslivet, som kommunerne har ansvaret for og kan være med til at løse. Mange steder er det den akutte mangel på ufaglærte, faglærte og højtuddannede medarbejdere fra både ind- og udland, der står øverst. Her vil flere virksomhedsledere opfordre de lokale politikere til blandt andet at forbedre jobcentrenes indsats, arbejde på tværs af kommunegrænserne, så rekrutteringen kan ske fra et større geografisk område og til at hjælpe med at tage imod de udenlandske medarbejdere, der er så hårdt brug for.

Et stort antal virksomheder efterlyser også et langt bedre samarbejde mellem virksomheder og skoler og en mere aktiv indsats for at få flere unge til at vælge en faglig uddannelse og karriere. Det gælder også de studenter, der skal i gang med en uddannelse efter gymnasiet.

Blandt de politiske debatter hos maritime virksomheder er:

  • Bobach Stålentreprise A/S, Aalborg Kommune, Tirsdag 26. oktober
  • Næstved Havn, Næstved Kommune, Tirsdag 26. oktober
  • Alfa Laval Nakskov, Lolland Kommune, Tirsdag 26. oktober
  • Semco Maritime A/S, Esbjerg Kommune, Tirsdag 2. november
  • Svane Shipping A/S, Kolding Kommune, Onsdag 3. november
  • Stromma Denmark A/S, København Kommune, Torsdag 4. november
  • MAN Energy Solutions, København Kommune, Torsdag 4. november
Powered by Labrador CMS