Slut med delfinshows – Nordens sidste delfinarium lukker

Foto: World Animal Protection

Delfinshows bliver fortid i Norden, hvor man i Sverige har valgt at stoppe med at fremvise delfiner som underholdning.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske dyrepark Kolmården vil stoppe med at fremvise delfiner i fangenskab. Udmeldingen kommer efter dyrebeskyttelsesorganisationer i årevis har kæmpet for at stoppe delfinshowene.

”Delfiner er blevet brugt som underholdning i Kolmården i årtier. Delfiner er yderst intelligente vilde dyr, der ikke trives i fangenskab, og det er derfor værd at fejre, at zoo’en nu vil stoppe med at udnytte de 12 delfiner, der i dag lever der,” siger kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark, Stephanie Kruuse Klausen.

Når Kolmården har fundet et nyt hjem til deres delfiner, vil der ikke længere være nogen delfinarier i Sverige. Dermed kan de føjes til den efterhånden lange liste over lande, hvor det er slut med underholdning med delfiner og andre hvaler i fangenskab. Senest har Frankrig ved lov besluttet at udfase delfinunderholdning inden for de næste fem år.

Kolmården har udtalt, at de i stedet for delfinshowene nu i stedet vil fokusere på projekter med artsbevarelse.

”Det opfatter vi som en anerkendelse af det, vi hele tiden har fremført: Nemlig at det ikke har noget med artsbevarelse at gøre at holde disse havpattedyr i fangenskab. Delfiner i fangenskab tjener udelukkende til at underholde besøgende og skabe indtjening,” lyder det fra Stephanie Kruuse Klausen.

Endnu har Kolmården ikke fremlagt en tidsplan for, hvornår de lukker delfinariet, men har sagt, at de undersøger mulighederne for at finde et nyt hjem til delfinerne så hurtigt som muligt.

”De 12 delfiner hos Kolmården har allerede lidt hele eller store dele af deres liv i fangenskab. Naturligvis vil intet indhegnet område kunne leve op til dyrenes sande hjem i det åbne hav, men fordi Kolmårdens delfiner kun har levet i fangenskab, kan de desværre ikke klare sig selv i naturen. Men i et havreservat vil de få mulighed for at leve i så naturlige omgivelser som muligt,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Powered by Labrador CMS