Vindkomponenter sendt til genbrug i Italien

Vindkomponenter sendt til genbrug i Italien

Potentialet for at optimere bæredygtighed er stort ved at genbruge vindkomponenter, og derfor er ni vindmøller nu blevet sendt til genbrug i Italien

Publisert Sist oppdatert
Vindkomponenter sendt til genbrug i Italien

Blue Water stod for lastning, da ni genbrugte vindmøller skulle sendes fra Esbjerg Havn til Bari i Italien. Vindmøllerne er nemlig blevet restaureret og er nu klar til at blive genbrugt og driftet i det sydeuropæiske land.

På Esbjerg Havn stod stevedoreholdet fra Blue Water og kunden for at klargøre godset, bringe det til kajsiden og laste skibet, mens Blue Water – foruden lastning – også fungerede som agenter for fartøjet.

De restaurerede vindmøller, der har en levetid på minimum 20 år, har en vingediameter på 80 meter, og under optimale vindforhold er vindmøllen i stand til at producere omkring 4380 MWh årligt.

Vindkomponenterne blev fragtet til støvlelandet i ét læs ombord på MS Annegret, og hele turen, som startede i begyndelsen af februar, strakte sig over en uge.

“Vores folk har absolut leveret, hvad der var forventet. De gjorde et punktligt stykke arbejde med stor fokus på sikkerhed, og koordineringen mellem terminalerne, agency and the stevedorerne har været fejlfri,” siger Manager Projects Port Services hos Blue Water Esbjerg, Jacob Sund Thomsen.

I dag kan mellem 85-95 procent af en vindmølle genanvendes, men mange investorere vælger nye komponenter, hvilket betyder, at markedet for genbrugskomponenter er fyldt med potentiale for at blive endnu mere bæredygtigt.

The post Vindkomponenter sendt til genbrug i Italien first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS