Video: Containerbrand på tyrkisk havn er slukket

Video: Containerbrand på tyrkisk havn er slukket

Det lykkedes tirsdag for de tyrkiske myndigheder at få slukket branden på den tyrkiske havn Iskenderun.

Publisert Sist oppdatert
Video: Containerbrand på tyrkisk havn er slukket

Det voldsomme jordskælv der mandag ramte Tyrkiet har sat sine dybe spor på et af landets største havne, Iskenderun, der ligger ud til Middelhavet.

Ikke nok med at havnen led større skade under jordskælvet, så fik de store rystelser også flere brande til at opstå, og hurtigt spredte flammerne sig til flere hundrede containere. Den tyrkiske kystvagt forsøgte derfor hele mandagen og det meste af tirsdagen at få bugt med flammerne, og sent tirsdag kom så meldingen fra landets Forsvarsministerium om, at de sidste flammer var blevet slukket.

Foruden branden, så er også havnens kajanlæg blevet beskadiget, hvilket har fået Iskenderun til at lukke for alle aktiviteter, og alle skibe, der ellers var på vej til containerhavnen, er blevet bedt om at finde alternative havne at anløbe.

Containerskibe fra A.P. Møller – Maersk er blandt de påvirkede fartøjer, som er blevet omdirigeret fra Iskenderun, og flere af de blåmalede kæmper er i første omgang blevet bedt om at sejle til blandt andet Mersin og Port Said.

“Havnen har desværre været udsat for alvorlige strukturelle skader, hvilket har ført til fuldstændig standsning af alle operationer indtil videre. Vejene er også blevet stærkt påvirket,” lyder det blandt andet i en kundemeddelelse fra Maersk.

Det er endnu uklart, hvornår havnen i Iskenderun vil være tilbage til normal drift.

I videoen her kan du se, hvor slemt det stod til, da branden var på sit højeste.

#Drone view images of the #fire unleashed by the #earthquake in the #port of #Iskenderun, one of the main #ports of #Turkey in the #Mediterranean. Fire crews try to put out the fire, which has been burning uncontrollably for 40 hours. pic.twitter.com/DYn0XR2y4c

🇹🇷
🇬🇧

The post Video: Containerbrand på tyrkisk havn er slukket first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS