To Rix-skibe støder sammen i Kieler-kanalen

Konvoj-sejlads-i-Kieler-Kanalen

To Rix-skibe stødte lørdag sammen i Kieler-Kanalen ud for Rendsborg. Ingen besætningsmedlemmer kom umiddelbart noget til, og skibene kunne kort efter trækkes i havn af to slæbebåde.

Publisert Sist oppdatert

Skibene Rix Star og Rix Partner stødte lørdag omkring middag sammen i Kieler-Kanalen tæt på Rendsborg. Rix Star sejlede under cypriotisk flag og var på vej til Kiel, men kom ud af kurs og stødte ind i Rix Partner, der sejlede under portugisisk flag. Årsagen til sammenstødet er indtil videre ukendt, men tysk politi er i gang med at undersøge det. Det skriver SH Ugeavisen Schleswig-Holstein.

To slæbebåde trak umiddelbart efter sammenstødet de to skibe i havn. Ved siden af politiets undersøgelse skal eksperter fra Lloyd undersøge skibenes forfatning efter sammenstødet. For nu ligger Rix Partner stille ved Lürssen-værftet, mens Rix Star ligger tøjret i Rendsborg Havn. Begge skibe sejler for danske Baltic Shipping Company.

Hvis Rix Partner får en klokke til at ringe, er det ikke så besynderligt. Det var netop Rix Partner, der i 2018 slingrede så voldsomt ned igennem Storebælt, at skibets kaptajn blev anholdt. Han viste sig at være påvirket af alkohol.

Powered by Labrador CMS