Ørsted og ESVAGT udbygger samarbejde

Ørsted og ESVAGT udbygger samarbejde

Som en udbygning af en aftale fra 2022 indgår Ørsted og ESVAGT nu aftale om endnu et servicefartøj til havvind

Publisert Sist oppdatert
Ørsted og ESVAGT udbygger samarbejde

Ørsted og ESVAGT har underskrevet aftale om et søsterfartøj til verdens første metanoldrevne servicefartøj (SOV), som blev præsenteret i 2022. Aftalen understreger begge parters ønske om at nedbringe CO2-udledningen fra forsyningskæden inden for havvind. Den nye SOV skal søsættes i 2026 og vil sejle ud fra Ørsteds hub på den engelske østkyst på en 10-årig kontrakt. Det skriver Ørsted A/S i en pressemeddelelse.

Det nye servicefartøj bliver udstyret med ’dual fuel’-motorer, der kan sejle på vedvarende e-metanol produceret ved hjælp af vedvarende energi og biogent kulstof, hvilket vil reducere den årlige CO2-udledning med omkring 4.500 tons.

Mark Porter, chef for Operations Europe i Ørsted, siger:

-Som verdens førende virksomhed inden for havvind arbejder Ørsted hele tiden på at finde de bedste grønne alternativer til fossile brændstoffer. E-metanol er et stærkt match til vores servicefartøjer, og vi er meget glade for, at vi sammen med ESVAGT snart kan udvide vores flåde med endnu et metanoldrevet fartøj.

Søren Karas, kommerciel og strategisk direktør hos ESVAGT, siger:

– Vi er meget glade for at udvide vores samarbejde med Ørsted om denne banebrydende indsats. Som den globale markedsleder inden for maritim service af havvindmølleparker er ESVAGT dybt engageret i kontinuerligt at innovere og levere lavemissionsløsninger. Vi ser frem til at lancere de første metanol-drevne servicefartøjer på markedet.

Læs hele pressemeddelelsen her

The post Ørsted og ESVAGT udbygger samarbejde first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS