Nybygning: DS Norden har taget imod første Floating Transfer Station

Nybygning: DS Norden har taget imod første Floating Transfer Station

DS Norden kunne i sidste uge tage imod rederiets allerførste Floating Transfer Station, Nord Gabon, som skal indsættes i det centralafrikanske land.

Publisert Sist oppdatert
Nybygning: DS Norden har taget imod første Floating Transfer Station

For halvandet år siden præsenterede DS Norden et nyt forretningsområde inden for havnelogistik, da de underskrev en større kontrakt med mineselskabet Comilog, og i sidste uge kunne det danske rederi så tage imod nybygningen Nord Gabon. Det oplyser de på det sociale medie LinkedIn.

Nord Gabon, som er en såkaldt Floating Transfer Station, skal hjælpe med at effektivisere havnedriften og afhjælpe flaskehalsproblemer i det centralafrikanske land Gabon.

Her skal Nord Gabon således placeres omkring 40 kilometer fra allerede eksisterende havne, hvilket vil give gode muligheder for anløb af både Supramax- og Capesize-skibe. Gods kan herefter transporteres til transferstationen via pramme fra havnen, hvor den let kan lastes på skibene og fragtes til Asien.

Nord Gabon, der har plads til 45 besætningsmedlemmer og er i stand til at overføre 1500 tons gods i timen, kommer ifølge Norden til at spille en afgørende rolle i samarbejdet med Comilog.

The post Nybygning: DS Norden har taget imod første Floating Transfer Station first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS