Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet

Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet

Lederne Søfart forlader Ledernes Hovedorganisation og bliver en selvstændig fagforening i Serviceforbundet.

Publisert Sist oppdatert
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet

Fra 1. februar 2024 bliver Lederne Søfart, fagforeningen for specialister, kaptajner og andre ledere i det maritime Danmark, en del af FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

“Vi forlader Lederne, fordi vi der ikke havde mulighed for at være den bedst mulige fagforening for vores medlemmer. Blandt andet oplever vi, at medlemskabet er en hindring for selv at kunne vælge at konflikte for bedre vilkår for de medlemmer, som er omfattet af en overenskomst. Vi bliver igen en selvstændig fagforening og tager vores gamle navn tilbage: Søfartens Ledere,” lyder det fra direktør hos Lederne Søfart, Helle Andsbjerg.

Ved igen at blive en selvstændig fagforening har Søfartens Ledere mulighed for at arbejde målrettet mod at forbedre medlemmernes arbejdsforhold nationalt og internationalt, hvad enten det skal ske ved forhandling, politisk interessevaretagelse, faglige voldgifter eller konflikt om nødvendigt.

“Man kan sige, at vi genopstår og bliver stærkere end nogensinde. Vi bliver igen Danmarks nummer 1-talerør for ledere i søfarten og vil i endnu højere grad samarbejde med interessenter på området, herunder andre forbund, organisationer og politikere. Søfartens ledere har aftaler, overenskomster, kontakter og viden, som giver en klar identitet og interessevaretagelse, der gør alle medlemmer stærkere,” siger Helle Andsbjerg.

Efter grundig research har Søfartens Ledere valgt at samarbejde med Serviceforbundet og dermed også blive en del af FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det betyder, at fagforeningen kommer til at stå fagligt stærkere, når den bliver en del af den største faglige hovedorganisation.

The post Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS