Klimabevægelsen afholder kanalrundfart om Lynetteholm

Klimabevægelsen afholder kanalrundfart om Lynetteholm

På søndag besøger Klimabevægelsen den såkaldte perimeter og kommer tæt ind på anlægsarbejdet. Under sejladsen gennemgås problemet ved at blokere Kongedybet samt grundlaget for foreningens retssag mod staten og hovedstadens havneselskab By & Havn

Publisert Sist oppdatert
Klimabevægelsen afholder kanalrundfart om Lynetteholm

Foreningen Klimabevægelsen i Danmark har stævnet staten for anlæggelsen af projekt Lynetteholm. Retssagen er optaget i Østre landsret, og for nyligt har foreningen begæret opsættende virkning, for at forhindre en blokering af Kongedybet.

For at besigtige anlægsprojektet har foreningen lejet fartøjet M/S Bjørnsholm med plads til 150 deltagere, og derfor inviterer de nu på kanalrundfart om Lynetteholmen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Det er muligt at købe billetter til sejladsen, der løber af stablen på søndag med afgang fra Nyhavn klokken 10.15 og forventet ankomst tilbage i Nyhavn klokken 12.30, på Foreningen Klimabevægelsen i Danmarks hjemmeside.

For et år siden foretog foreningen en mindre sejltur til Køge bugt for at dokumentere dumpning af slam, og videomaterialet blev benyttet af medierne til at synliggøre problematikken ved dumpning af forurenet slam.

“Når man ser projektet med egne øjne, så bliver det endnu mere tydeligt, hvor vanvittigt det er. Derfor er vi meget begejstrede for, at næsten alle pladserne blev solgt umiddelbart efter vi gjorde dem tilgængelige. Det viser naturligvis en god opbakning til retssagen, og modstand til projekt Lynetteholm generelt,” siger Andrea Fernande Rendtorff, som arbejder i Klimabevægelsen, og er arrangør på sejladsen.

Foreningens advokater deltager også på sejladsen, og vil bidrage til at deltagerne får ny viden om de juridiske tiltag, som foreningen har taget i forbindelse med anlæggelsen af projekt Lynetteholm.

“Information er et nøgleord. Det er vores opfattelse, at borgere og beslutningstagere hurtigt bliver modstandere af projekt Lynetteholm, når de præsenteres for projektets mest basale informationer. Det skyldes i vores optik, at projektet ikke er funderet i ordentlige klima- og miljøundersøgelser. Det hjælper derfor også meget, at sejle ud og besigtige anlægsprojektet med egne øjne,” siger sekretariatsleder Frederik Roland Sandby.

The post Klimabevægelsen afholder kanalrundfart om Lynetteholm first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS