Drama i Frederikshavn: 332 meter langt skrotskib rev sig løs i stormen

Drama i Frederikshavn: 332 meter langt skrotskib rev sig løs i stormen

Det 332 meter lange skib Zafiro Producer, som ligger i Frederikshavn med henblik på recycling hos M.A.R.S. Europe, rev sig fredag aften løs fra kajen, da fortøjningerne på grund af den kraftige vind ikke kunne holde fartøjet.

Publisert Sist oppdatert
Drama i Frederikshavn: 332 meter langt skrotskib rev sig løs i stormen

Selvom fredagens storm gik værst ud over de sydligste dele af landet, så blev der alligevel ekstra dramatik på havnen i Frederikshavn. Den kraftige østlige vind endte lidt over klokken 19 fredag aften nemlig med at sprænge fortøjningerne, der skulle holde det 332 meter lange skib Zafiro Producer, som ligger i Frederikshavn for at blive skrottet hos M.A.R.S. Europe.

Det løsrevne skib endte med at lukke for al sejlads til og fra Frederikshavn Havn, hvilket blandt andet gik ud over Stena Lines færge Stena Danica, hvor 583 passagerer måtte fordrive tiden ud for den nordjyske havneby, indtil omkring klokken 3, hvor de atter kunne lægge til kaj.

Lørdag troede man på havnen, at Zafiro Producer igen var kommet på plads, men nok engang lykkedes det for skrotskibet at løsrive sig af de nye trosser, og først søndag morgen lykkedes det at få bragt Zafiro Producer helt under kontrol og tilbage til sin oprindelige kajplads med hjælp fra ikke mindre end fem slæbebåde.

Selvom ingen personer kom til skade, da det store fartøj rev sig løs, så endte det alligevel med at Zafiro Producer gjorde betydelig skade på både Orskov Yards dok 5 samt blandt andet helikopterplatformen på boreriggen Noble Resilient. Præcis hvor store skader der er sket på Frederikshavn Havn er dog endnu uvist.

The post Drama i Frederikshavn: 332 meter langt skrotskib rev sig løs i stormen first appeared on Maritime Direct.

Billede af Zafiro Producer fra fredag aften.
Powered by Labrador CMS