Danske Maritime jubler over udspil om løft af erhvervsskolerne

Danske Maritime jubler over udspil om løft af erhvervsskolerne

Interesseorganisationen Danske Maritime jubler over regeringsudspillet, der skal løfte erhversuddannelserne.

Publisert Sist oppdatert
Danske Maritime jubler over udspil om løft af erhvervsskolerne

“Dette er simpelthen dagens bedste nyhed, og noget vi har arbejdet for i årevis. Så stor ros til regeringen, der nu går forrest på en rigtig vigtig dagsorden.”

Sådan lyder reaktionen fra administrerende direktør i Danske Maritime, Jenny Braat, efter SVM-regeringen tirsdag præsenterede et nyt udspil, der skal løfte de danske erhvervsuddannelser.

Udspillet betyder blandt andet, at regeringen vil skrue markant op for bevillingerne til erhvervsuddannelserne for at forbedre kvaliteten af uddannelserne og gøre skolerne mere attraktive for unge at søge ind på. Samtidig skal det ligeledes gøres nemmere at kunne søge ind på en videregående uddannelse senere, hvis man har svendebrev.

Regeringen lægger til formålet op til at afsætte 300 millioner kroner fra næste år stigende til 900 millioner i 2030.

“Der er brug for et stærkt politisk fokus på, hvilke erhvervsuddannelser der er stor efterspørgsel på, og i vores industri er det dygtige, unge med tekniske kvalifikationer. Allerede nu mangler vi i den maritime industri mange faglærte, og ser man i krystalkuglen ser det utroligt bekymrende ud. Hvis ikke vi får vendt udviklingen, kommer vi til at mangle tusindvis af medarbejdere. Derfor er saltvandsindsprøjtningen – og vel at mærke en stor én af slagsen – både velkommen og helt nødvendig,” lyder det fra Jenny Braat, der særligt peger på en opgradering af erhvervsskolerne, som en kernesag, så de kommer bliver både mere attraktive og tidssvarende.

“Inden for det maritime går udviklingen exceptionelt stærkt, og nogle af vores elever tager faktisk udstyr fra deres praktikplads med på skolen, fordi udstyret der er forældet. Den slags udfordringer skal der rettes op på, så vi kan få langt flere unge til at gå en teknisk vej og føle stolthed ved deres fag. Samtidig er det utrolig positivt, at regeringen også vil give unge, der vælger en erhvervsuddannelse, bedre mulighed for at tage en anden uddannelse senere, så man også med et svendebrev fra en erhvervsuddannelse har adgang til de videregående uddannelser. Så alt i alt glæder vi os til at se det politiske forslag få luft under vingerne hurtigst muligt,” siger Jenny Braat.

Udspillet kommer i forlængelse af politisk aftale fra juni, hvor i alt syv partier blev enige om en større omlægning af universiteterne.

The post Danske Maritime jubler over udspil om løft af erhvervsskolerne first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS