Fra Gdynia til Gdansk: Karstensens har vokseværk i Polen

Foto: Karstensen Skibsværft

Siden Karstensen Shipyard Poland blev etableret i 2018, er skrogproduktionen foregået på lejede faciliteter i Gdynia. Det er dog blevet for småt, og virksomheden har derfor opkøbt et værft i Gdansk, der giver helt andre muligheder.

Publisert Sist oppdatert

Den 1. Juli i år udløber lejekontrakten på værftet i den polske by Gdynia, hvor Karstensens Shipyard Poland siden 2018 har haft sin egen skrogproduktion. Der er dog langt fra frustration at spore hos administrerende direktør, Knud Degn Karstensen, over, hvad der skal ske efter den dato, for der er allerede fuld gang i forretningen på et nyopkøbt værft i Gdansk.

“Vi fandt ud af, at det var bedre for os som koncern både at kunne designe skibe, bygge skrogene og udruste, så vi har hånd i hanke med det hele. Vores kunder er glade for at købe en totalløsning, for det giver mere sikkerhed hos slutkunden, at vi kan gøre det hele i ét firma,” siger Knud Degn Karstensen og forklarer, at det var baggrunden for lejemålet i Gdynia tilbage i 2018.

“Det var en god idé med lejebasis i Polen, og det passede til os i starten i størrelsen. Men på sigt kunne vi se, at det var bedre at købe. Vi kendte allerede anlægget i Gdansk og havde brugt det indtil 2017 som underleverandører og nok bygget 20 – 25 skibe der. Så vi var bekendte med området og slog derfor til med køb.”

Karstensens overtog værftet i Gdansk i oktober 2022 og har frem til juli en løbende overgang fra værftet i Gdynia.

Købet af eget værft i Polen var på mange måder en nødvendighed men skal langt fra kun ses som dette. Faciliteterne i Gdansk er nemlig også en stor mulighed for virksomheden i forhold til større projekter, fortæller Knud Degn Karstensen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS