Vil mobilisere 100 millioner dollar – MSC udvider fond mod overfiskeri

Foto: MSC

Marine Stewardship Council har annonceret et ambitiøst mål om at mobilisere 100 millioner dollar til at hjælpe med at beskytte havet og bæredygtige fiskeforsyninger i løbet af det næste årti.

Publisert Sist oppdatert

Marine Stewardship Council (MSC) kaster nu yderligere ind i kampen om at stoppe overfiskeri. Det sker, efter organisationen har annonceret et mål om at mobilisere 100 millioner dollar til at hjælpe med at beskytte havet og bæredygtige fiskeforsyninger i løbet af det næste årti.

Annonceringen markerer en betydelig udvidelse af MSC’s Ocean Stewardship Fund, og organisationen opfordrer nu filantropiske organisationer, virksomheder og regeringer til at bidrage til fonden, som allerede har ydet mere end 100 bevillinger, herunder næsten 40 vækstøkonomier.

Disse fonde støtter en bred vifte af fiskerier og investerer i forskning og innovation for at forbedre fiskerimetoderne på vandet.

Blandt støttemodtagerne er blandt andet indonesiske fiskere, der tilpasser sig klimaændringernes indvirkning på blå svømmekrabber, sydafrikansk fiskeri, der reducerer bifangst af fugle, og ikke-industrielle fiskere i Middelhavet, der afprøver ny teknologi til beskyttelse af rokker.

Et nyt projekt, der skal vurdere hvilke risici, klimaændringer har for vildtfangede fiskerier og hjælpe dem med at tilpasse sig i fremtiden, har også modtaget støtte.

Siden 2018 har nonprofit-organisationen forpligtet sig til at afsætte 5 procent af den indkomst, de genererer fra licensering af brugen af MSC-miljømærket på salg af bæredygtige fisk og skaldyr, til Ocean Stewardship Fund, og i 2022 åbnede fonden for tredjepartsdonationer.

“I de fem år, der er gået siden oprettelsen af Ocean Stewardship Fund, har den støttet en imponerende række projekter, herunder mange innovative samarbejder mellem fiskerier og forskere. Vi er meget taknemmelige for vores bidragsydere, partnere og støtter, der deler vores vision om et sundt, blomstrende hav. Hvis vi ønsker at nyde fisk og skaldyr i dag og i fremtiden, er vi nødt til at reagere på omfanget af de udfordringer, som havet står over for. Ved at mobilisere 100 mio. dollars over ti år kan vi støtte mange flere samfund og virksomheder rundt om i verden, der er afhængige af havet for mad, sikkerhed og levebrød,” siger administrerende direktør for MSC, Rupert Howes.

MSC har allerede modtaget donationer til fonden fra MAVA Foundation, Walton Family Foundation og Hans Wilsdorf Foundation samt støtte fra miljøinvesterings-rådgivningsfirmaet Clarmondial.

Powered by Labrador CMS