Friske kræfter til dansk mission imod pirateri

Den nye besætning på helikopterdækket af Esbern Snare, med fregatten Absalon i baggrunden lægger fra kaj på den spanske flådestation i Rota. Foto: Forsvaret
Den nye besætning på helikopterdækket af Esbern Snare, med fregatten Absalon i baggrunden lægger fra kaj på den spanske flådestation i Rota.

En ny besætning har overtaget bemandingen af fregatten Esbern Snare, som I øjeblikket patruljerer i Guineabugten.

Publisert

Den piratjagende danske fregat Esbern Snare, som fortsætter sin patrulje i Guineabugten, har fået ny bemanding i form af besætningen fra Fregatten Absalon. Det oplyser Forsvaret.

Skiftet sker efter at den tidligere besætning har været på opgaven i cirka tre måneder, og de er nu returneret til Danmark til en velfortjent hvileperiode, lyder det.

“Vi er klar til at tage over i denne mission og give vores bidrag til at sikre fri og sikker sejlads i området. Vi har forberedt os godt til opgaven, gennemført flere træningsforløb og er fokuseret på opgaveløsningen. Vi kan med fregattens sensorer og Seahawk-helikopteren overvåge skibstrafikken i et stort havområde, vi har evnen til at betrygge skibsfarten, til at afskrække pirater og til at afværge pirateri. Jeg forventer, at vi fortsat vil være med til at sikre den frie sejlads i området. Jeg er stolt af den dedikation og det engagement, som besætningen viser, og det er tilfredsstillende, at vi sammen kan bringe vores kompetencer i spil på så vigtig en mission,” siger skibschef, kommandørkaptajn Paw Møller.

Danmark er verdens femtestørste søfartsnation, og der sejler hver dag cirka 30-40 danskopererede skibe i Guineabugten. De transporterer gods for næsten 10 milliarder kroner årligt, og Guineabugten er det farvand i verden, hvor pirateriet udgør det største problem.

Skibsbidraget omfatter ud over Esbern Snare og dens cirka 120 mand store besætning også eksterne bidrag ombord fra blandet andet Flyvevåbnet, Militærpolitiet, Efterretningsregimentet, Forsvarets Sanitetskommando og Frømandskorpset, i alt knap 180 mand.

Ud over skibsbidraget støtter Danmark kampen mod pirateriet i Guineabugten gennem kapacitetsopbygning i kyststaterne, primært Ghana, ligesom Danmark har udsendte en maritim rådgiver til Nigeria.

Esbern Snare vil være indsat i området indtil april.

Powered by Labrador CMS