Fiskeriminister i hed debat om kamerakrav på trawlere

Foto: Twitter / Rasmus Prehn

Bølgerne gik højt da fiskeriminister Rasmus Prehn søndag debatterede med fiskehandler Jakob Clausen om obligatorisk kamerakrav på jomfruhummerfiskernes trawlfartøjer.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke kedeligt for de tilhørende, da P. Clausens Fiskehandel på Aarhus Lystbådehavn søndag aften inviterede indenfor til debat om det nye kamerakrav på trawlerne jomfruhummerfiskerne i Kattegat.

På den ene side var fiskeriminister Rasmus Prehn (S), mens fiskehandler Jakob Clausen agerede kraftig fortaler for fiskerne.

Torskebestanden i Kattegat er siden slutningen af halvfemserne faldet med cirka 90 procent, og i 2020 smed de danske fiskere 44 tons torsk overbords. Derfor har fiskeriministeren besluttet, at cirka 100 trawlfartøjer skal have kamera ombord – til stor utilfredshed blandt fiskerne.

Men at kalde kameraovervågningen for ”mistillid” og ”Big Brother” preller tilsyneladende helt af på ministeren. Det lod han i hvert fald forstå under debatten.

“Nu er det fiskene, der bliver overvåget og ikke dem selv, men jeg kan godt forstå ubehaget ved det. Det dilemma, jeg står i som fiskeriminister, er, at EU’s fiskeri-kommissær siger, at hvis vi ikke sætter de her kameraer på, så risikerer vi at få en nulkvote på torsk. Det ville de facto lukke hele jomfruhummerfiskeriet, og det ville jeg også være ked af,” lød det blandt andet fra Rasmus Prehn.

Omvendt gik en stor del af kritikken fra Jakob Clausen på, at små torsk, der er fanget som bifangst, skal sejles i land og smides ud, i stedet for at blive smidt tilbage i vandet og vokse sig større.

TV2 Østjyllands side her kan du se video fra dele af søndagens debat

Tak til Jakob Clausen og alle de fremmødte for en god, engagerende debat om, hvordan vi sikrer torskens overlevelse. Torskebestanden i Kattegat er faldet med hele 90 procent siden slutningen af 1990erne, og har aldrig været så lille. Noget må gøres nu! #dkpol @DanmarksNatur pic.twitter.com/O7NH40RD8I

Powered by Labrador CMS