Surfforbund vil rydde op på de danske strande

Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder. Arkivfoto: Jakob Gjerluff
Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder.

Med opbakning i form af 300.000 kroner fra Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje vil Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) i 2022 sætte fokus på bæredygtige initiativer i idrætten og igangsætte en ny miljøindsats.

Publisert

DSRF udvikler og organiserer surf og stand up paddle (SUP) sporten i Danmark og med 80 foreninger og mere end 4.000 medlemmer forankret i forbundet samt stærke partnerskaber med virksomheder som Copenhagen Cartel og NGO’en Race for Oceans Foundations, vil forbundet nu sætte yderligere fokus på miljø og bæredygtighed.

“Det har altid været en stor del af vores DNA at passe godt på miljøet. Derfor giver det også rigtig god mening for os, at kunne motivere og engagere til forskellige miljøtiltag og gode vaner – og det får vi nu en central økonomisk støtte til fra Miljøstyrelsen,” siger sekretariatschef i DSRF, Michael Lindberg.

Et af målene med forbundets miljøindsats er, at samarbejde med 20 lokale foreninger i hele landet og dermed forankre miljøtiltagene lokalt. Der udvælges såkaldte ‘clean ambassadører’ i de enkelte foreninger, som har ansvaret for at afvikle og motivere til lokale miljøaktiviteter. Forbundet bidrager med udstyr, formidling og inspiration, som skal muliggøre oprydninger på land og til vands.

“Vi er meget bevidste om, at vi ikke alene ved at rydde op på de danske strande og i havet omkring Danmark, kan takle verdens klimaudfordringer. Men vi håber og tror på, at et yderligere fokus på området samt vores mål om at skabe mere bæredygtige events og produkter til idrætten, kan stimulere til bedre og mere klimavenlige vaner,” siger Michael Lindberg.

Powered by Labrador CMS