EU-forslag: Skær torskekvoterne i Østersøen med 92 procent

fisk
Arkivfoto

Torskekvoterne i den vestlige Østersø skal skæres med 92 procent. Det foreslår EU-kommissionen.

Publisert Sist oppdatert

EU-Kommissionen lægger op til, at torskekvoterne i den vestlige Østersø skal skæres med 92% – det skriver Politiken.

Dermed går fiskere fra Bornholm, Sjælland, Lolland-Falster, Fyn, Langeland og Sønderjylland fra at kunne fange 1746 tons i år til 141 tons torsk næste år.

De torsk, som fiskerne alligevel må fange, må dog kun fanges som bifangst – ikke hovedfangst. Det vil dog gøre det svært at fiske efter andre fisk uden at overstige torskekvoterne, og det bekymrer formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

“Det er en grotesk situation, for det vil gøre det meget svært at fortsætte fiskeriet efter de andre arter, som har det godt, fordi der altid vil være en bifangst af torsk, som er svær at styre, siger han til Politiken.”

Fødevare-, landbrugs- og fiskeriminister Rasmus Prehn (S) skal 11. oktober mødes med EU’s andre fiskeriministre for at drøfte forslaget, og han er langt fra optimistisk, hvad angår udsigterne til at få hævet torskekvoterne i EU-Kommissionens forslag.

“Det ser desværre tungt ud, men jeg er også nødt til at sige til fiskerne, at vi har en bunden opgave med at passe på de arter, der er. Det går ikke at blive ved. Der skal fiskes markant mindre, og det vil også betyde færre fiskere,” lyder det fra ministeren.

Powered by Labrador CMS