Tragisk – Adskillige døde efter skibsforlis i Canada

Villa De Pitanxo. Foto: Grupo Nores
Villa De Pitanxo.

Tre personer er blevet reddet, mens fire personer indtil videre er fundet omkommet, efter den spanske trawler Villa de Pitanxo tirsdag morgen sank 255 sømil øst for Newfoundland.

Publisert Sist oppdatert

22 personer var angiveligt ombord på den spanske trawler Villa de Pitanxo, der tirsdag morgen gik ned i farvandt ud for Newfoundland i Canada. Det skriver det spanske medie El País.

Det lykkedes besætningen ombord på trawleren at udløse fire redningsflåder inden den sank.

“Vi har lokaliseret tre af dem (redningsflåderne, red.). To af dem var tomme. Helt tomme. I den tredje var kun tre overlevende, og de var i hypotermisk chok, fordi temperaturerne i vandet er forfærdeligt lav. Eftersøgningen fortsætter, og vi forsøger at finde den fjerde redningsbåd. De har informeret os om, at der er lig,” lød det tidligere tirsdag i en udtalelse fra de spanske myndigheder.

Trawleren Villa de Pitanxo er fra regionen Galicien i Spanien, og besætningen ombord inkluderer angiveligt 12 personer fra Spanien og to fra Ghana, mens resten stammer fra Peru.

Redningsaktionen, der er styret af de canadiske myndigheder, inkluderer lige nu flere helikoptere og redningfartøjer samt to fiskerbåde, fortsætter med at lede efter overlevende.

Powered by Labrador CMS