Fiskeristyrelsen kaster millioner efter bæredygtigt fiskeri

Arkivfoto: Fiskeristyrelsen

En tilskudsordning på 34,5 millioner kroner skal gøre det kystnære og skånsomme fiskeri i Danmark mere bæredygtigt.

Publisert Sist oppdatert

Rammerne for det kystnære og skånsomme fiskeri i Danmark skal styrkes. Derfor afsætter Fiskeristyrelsen nu 34,5 millioner kroner til at gøre fiskeriet mere bæredygtigt samt til at øge kvaliteten på afsætningen af kystfiskernes fangst.

Ordningen bidrager samtidig til EU’s målsætning om en styrkelse af økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige fiskeriaktiviteter.

Midlerne fra ordningen kan søges af kystfiskere, samt mindre havne og landingssteder, og kystfiskere kan eksempelvis få tilskud til køb af en køletrailer til opbevaring af fisk. En køletrailer vil kunne forbedre logistikken samt fangsthåndteringen og i sidste ende give en højere kvalitet på den fisk, der ender på middagstallerkenen.

For at sikre, at fiskeriet kan fortsætte i mange år frem, kan der ligeledes støttes løsninger, der kan gøre fiskeriet mere bæredygtigt. Det kan eksempelvis være ved at støtte omlægning til mere skånsomme redskaber, der kan reducere både miljøpåvirkning og CO2-udledning.

Tilskudsordningen er del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram for 2021-2027, som medfinansieres af EU-midler fra den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond.

Ordningen er åben for ansøgninger fra den 7. marts 2023 kl. 12:00 til 2. maj 2023 kl. 23:59, og du kan læse mere om ordningenen og om, hvordan du søger om tilskud i Fiskeristyrelsens tilskudsguide – Investeringer i kystfiskeri 2023 på linket her

Powered by Labrador CMS