Ændrer i anbefalingerne – Der må gerne fiskes flere torsk i Nordsøen

fisk
Arkivfoto

Der bør kunne fiskes flere torsk i Nordsøen i 2023 end først anbefalet. Sådan lyder det nu fra Det Internationale Havforskningsråd, ICES.

Publisert Sist oppdatert

Antallet af torsk, der må fiskes i Nordsøen i 2023 ser ud til at kunne blive ændret til 26.008 tons. Sådan lyder de reviderede tal fra Det Internationale Havforskningsråd, ICES. Det skriver Fiskeritidende.

Ændringen af anbefalingen betyder, at fiskerne – hvis anbefalingen bliver fulgt – kan se frem til at må fiske 63 procent flere fisk end i 2022. Det er en stor stigning i forhold til den på 44 procent, som i første omgang var meldt ud.

Det er yderligere vurderinger og undersøgelser, der har fået ICES til at revurdere deres anbefaling

“Der skal meget til før ICES sender en korrektion ud på en anbefaling. Det her er meget positivt, da det er mere i tråd med fiskernes egne oplevelser. Fiskerne har jo længe sagt, at der er en fremgang i torskebestanden, og det bliver nu understøttet af den ændrede rådgivning,” siger chefkonsulent i Danmarks Fiskeriforening, Michael Andersen, til mediet.

De danske erhvervsfiskere med torskekvoter i Nordsøen må dog vente til slutningen af december, før det bliver endeligt bekræftet, om anbefalingen bliver fulgt.

Powered by Labrador CMS