Sådan gik weekenden for den strandede spækhugger ved Als

Arkivfoto: Tim Cole / Unsplash

Spækhuggeren, der torsdag gik på grund ved sommerhusområdet Haslevgaarde Strand ved Als, blev i weekendes løb kaldt syg og døden nær. Søndag morgen var den forsvundet fra stranden.

Publisert

Spækhuggeren, der torsdag formiddag gik på grund ved et sommerhusområdet Haslevgaarde Strand ved Als, var søndag morgen forsvundet fra stranden. Siden har ingen set det 5 meter lange dyr. Det skriver Nordjyske.dk.

Spækhuggeren lå hele fredag og lørdag omkring 600 meter ude fra kysten og har været overvåget af Naturstyrelsen, som kom med vurderingen, at den formentlig var syg.

Lørdag svømmede det store dyr dog lettere besværet cirka en kilometer væk fra kysten, og søndag morgen lød meldingen fra styrelsen, at de ikke længere vidste, hvor spækhuggeren var.

“Havnefogedens vurdering er, at havde der ligget noget derude, der er dødt, så var det skyllet i land. Men det har der ikke gjort, så vi kan da håbe på, at den stadig er i live,” siger vildtkonsulent for Naturstyrelsen Kronjylland, Sandor Hestbæk Markus, til Nordjyske.

Naturstyrelsen holder fortsat øjne og øre åbne for at se, om nogen har spottet det store rovdyr.

Modsat andre hvaler, så er det ikke unaturligt at spækhuggere, som er verdens største delfin, svømmer tæt på land i deres jagt på føde.

Powered by Labrador CMS