Spækhugger gået på grund mellem Øster Hurup og Als

Arkivfoto: Tim Cole / Unsplash

En levende og tilsyneladende rask spækhugger gik torsdag formiddag på grund ved et sommerhusområdet Haslevgaarde Strand ved Als.

Publisert

En levende og tilsyneladende rask spækhugger gik torsdag formiddag på grund ved et sommerhusområdet Haslevgaarde Strand ved Als. Det skriver Nordjyske.

Spækhuggere, der er cirka fem meter lang og ligger omkring 600 meter ude fra kysten, har været overvåget torsdagen igennem af Naturstyrelsen, som endnu ikke ved, om det store dyr kan komme fri ud for egen kraft. Hvis ikke den kan det, så ser der dog ikke ud til at være meget hjælp at hente.

“Det skader for det meste mere, end det gavner, hvis man forsøger at trække strandede hvaler fri. Det er heller ikke ufarligt for de involverede mennesker, det er jo nogle meget store dyr, man har med at gøre. Hvis ikke den selv kan komme fri, så kan den være syg, og så hjælper det alligevel ikke så meget at forsøge at trække den fri og ud på dybere vand,” siger Charlotte Bie Tøstesen, der er biolog og museumsinspektør med speciale i havpattedyr på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Modsat andre hvaler, så er det ikke unaturligt at spækhuggere, som er verdens største delfin, svømmer tæt på land i deres jagt på føde.

Powered by Labrador CMS